✅Viettel++

Apa Rasa Internet 1Gbps? – Saya Demo Kepada Anda



Saya banyak mendapat soalan-soalan tentang sambungan Internet yang saya gunakan dirumah. Jadi saya hasilkan video ini untuk menjawab kesemua soalan tersebut. Selain tu saya juga buat sedikit mini-tour server room dekat rumah saya selain mini tutorial cara-cara nak check kelajuan Internet.

Berikut adalah senarai topik yang dibincangkan:
00:00 Pengenalan
00:38 Soalan-soalan tentang Internet rumah saya.
04:19 Mini Tour Server Room rumah saya.
08:04 Demo kelajuan video streaming Netflix dan Youtube
08:32 Demo akses content 4K Netflix
09:35 Demo akses content HD Netflix
10:38 Demo akses content 4K Youtube
12:14 Kelajuan Internet di Komputer
13:04 Demo Speedtest
16:08 Alternatif kepada Speedtest
19:15 Test menggunakan ‘ping’
21:49 Test kelajuan loading website menggunakan Browser Web Developer Tools
23:57 Demo Network monitoring tools di rumah saya
28:00 Rumusan

––––––––––––––––––––––––––––––
IKUTI PENDAKWAH TEKNOLOGI DI
––––––––––––––––––––––––––––––
Twitter – https://twitter.com/PendakwahTekno​
Facebook – https://www.facebook.com/pendakwahtek…​
Instagram – https://www.instagram.com/pendakwahte…​
Website – https://pendakwah.tech

#allo #gigabitinternet #fastinternet #1gbps

source

Giới thiệuThúy Navi

Thúy Navi 26 tuổi đam mê du lịch, công nghệ,đang sống và làm việc tại Hà Nội. Founder,Blogger tại Website: http://www.internetviettelnhatrang.com/

46 Bình luận

  1. Berikut adalah senarai topik yang dibincangkan:
    00:38 Soalan-soalan tentang Internet rumah saya.
    04:19 Mini Tour Server Room rumah saya.
    08:04 Demo kelajuan video streaming Netflix dan Youtube
    08:32 Demo akses content 4K Netflix
    09:35 Demo akses content HD Netflix
    10:38 Demo akses content 4K Youtube
    12:14 Kelajuan Internet di Komputer
    13:04 Demo Speedtest
    16:08 Alternatif kepada Speedtest
    19:15 Test menggunakan 'ping'
    21:49 Test kelajuan loading website menggunakan Browser Web Developer Tools
    23:57 Demo Network monitoring tools di rumah saya
    28:00 Rumusan

  2. 1Gbps, sesuai untuk building/enterprise, entertainment studio, running server dan sebagainya. kalo korang nak main game, tengok 4k-8k video, download mcm haram jadah tu tak perlu la 1Gbps nih.. 500mbps – 800mbps tu dah laju nok harom jugak boleh pakai ramai2. tapi ad la option kalo kome nak suka2

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.